Monday, September 24, 2012

üle pika aja jälle siin!!

TERE!

Sorri, et olen eemal olnud, aga pole siia virtuaalmaailma arvutiga saanud. Aga siin on minu tegemised kuni eilseni.


11.09.12

Alustame siis taaskord eilsest. Kui pühapäeva õhtul oli hostema rangelt üksi jala kooli minemise vastu, siis ma ei tea, mis öösel juhtus, aga eile hommikul ma siiski läksin üksi jala kooli. Ta ütles seda vist ikka natuke kurja tooniga, aga Camila tõlke järgi ma siiski loa sain. Kui ma ei oleks tohtinud üksi minna, siis me oleks kooli hiljaks jäänud, sest kui mina lõpetasin hommikusöögi söömise ja olin enam-vähem valmis minekuks, siis Camila tuli alles vetsust. Jah, ta on tõeliselt aeglane ärkaja ja kui ta vannituppa läheb, siis ta on seal vähemalt 10 minutit. Ja mis naljakas on, ta kuulab oma telefonist samal ajal väga kõvasti muusikat niiet meie siin toas kuuleme kõike väga hästi. Kaasaarvatud seda, kuidas ta seal vetsus laulab :D.

Niisiis, läksin jala kooli ja väga mõnna oli. Tuju oli kohe väga hea sellepärast. Kuulasin muusikat ja vaatasin ärkavat linna. Koolis millegi pärast tuli hull uni peale. Kõik muud tunnid olid väga igavad ka, peale keemia. Seal anti meile mingid kaks ülesannet ja kui mina olin Camila paberi peal need ära lahendanud, siis hakkas see paber muidugi mööda klassi ringi liikuma. Ja kõigil olid kohe kõik õiged vastused!

Peale kooli tulime koju sööma ja siis läksime uuesti linna, et ma saaks ühe väga tähtsa kirja posti panna ja Camila pidi oma inglise keele tundi minema. Postkontoris oli üks väga kuri tädi meid teenindamas. Läksin sinna oma kirjaga, mis ei olnud ümbrikus. Küsis siis mult seda kirja, ulatasin talle selle ja siis vaatas mind sellise näoga, et kas ma mingi loll olen. Ütles, et see peab ümbrikus olema. Kuna ta oli nii tõrjuva olekuga, siis läksime Camilaga ühte raamatupoodi ümbrikut ostma. Postkontorisse tagasi jõudsin, siis sain lõpuks oma margi kätte ja panin kirja posti. Saatmine läks maksma 37 peesot (u. 1,4 euri). Ma väga loodan, et minu esimene siit saadetud kiri jõuab kindlasti õige isikuni!!

Siis läksime Camila inglise keele tundi. Minu jaoks oli ikka väga naljakas kuulata nende teiste õpilaste hääldamist. Õpetaja Leinus läheks ikka maruviha täis selle peale!!!! :D Mõne rääkimisest ei saanud ma muhvigi aru. See ei olnud inglise keel, mida ta rääkis.. :D Aga õpetaja sai väga hästi aru ja ainult mõnel üksikul korral parandas nende hääldust..

Koju jõudes ütles mulle Camila, et taaskord leiab meie juures aset seebitamine. Mina ühtegi seepi ei teinud, istusin lihtsalt niisama. Vaatasin askeldajaid. Mul ei olnud tuju ja ma olin liiga väsinud.

Kuna Camila keeras mingi väikse käki kokku, siis ei tahtnud ta see öö kodus magada. Seega läksime Barbara (klassiõe) juurde. Meile tuli auto siia järgi. Mina, Barbara ja Manuel istusime juba autos, aga Camila pidi jääma veel oma tädiga rääkima, niiet ta tuli hiljem järgi. Barbara pidi minema veel oma balletti tundi. Jõudsime sinna päris vara, niiet ma nägin vist kõikide vanusegruppide tantsusid. Nad vist harjutasid mingiks suuremaks esinemiseks. Täitsa lõpp, milline oli nende juhendaja. Ainult lõugas ja õiendas. Ime, et need inimesed seal käia tahavad, sest nad said kogu aeg millegi eest pahandada. See õpetaja ei olnud absoluutselt millegagi rahul. Kahju neist väikestest. Aga suurematega oli ta leebem. Kui Barbara tund hakkas, siis oli ta täitsa normaalses tujus ja isegi naeratas vahepeal. Aga minu arust olid need väiksed nii tublid ja armsad, et ei olnud mingit põhjust nendega niimoodi pahandada. Kokku vaatasin vähemalt kolm tundi balletti. Siis läksime Barbi koju ja sõime õhtust. Mina sõin ainukesena friikartuleid ja lihapirukat (see koogi moodi pirukas). Teised sõid friikartuleid ja hamburgerit ja pitsat. Ma ei tea, miks ma ainukesena teist sööki sõin, aga kui anti valida, kas burger või pirukas, siis ma mõtlesin, et proovin pirukat. Ja see oli väga maitsev. Kõhu sai jälle nii täis, et hakkas isegi veits valutama. Magustoiduks oli puuvilja salat, mida olekski võinud sööma jääda,aga kahjuks ei mahtunud rohkem. Siin kodus ma pole veel kunagi õhtusöögiks nii palju söönud. Imelik oli täitsa. Barbi juurde jõudsime umbes pool üksteist ja pool kaksteist läksime magama. Ma olen siin juba täitsa harjunud kell 10 magama minema, seega ma olin ikka väga väsinud selleks ajaks. Nii kui pea padjale panin, jäin magama.

Täna ärkasime kell 7. Jõime oma kohvi-tee-kakao ära ja sõime paar küpsist ka (siin maal ei sööda hommikusöögiks kuigi palju) ja läksime kooli. Paraku jäime tundi hiljaks. Kui tund algas 7.45, siis meie jõudsime umbes 20 minti hiljem. Minu esimene tundi hilinemine siin! Tähistame! Õnneks ei olnud hullu, sest siin õpetajad üldse ei pahanda, kui hilinetakse. See on väga tavaline.

Kui muidu olen istunud koguaeg esimeses reas, siis nüüd pidime istuma kõige taha. Neil siin ei ole kindlaid kohti, mis siis, et kõik tunnid on ühes klassis. Umbes on pingi asukoht teada, aga kindlaid kohti ei ole. Väga meeldis mulle vahelduseks taga istuda. Kui Camila ronis kohe pärast esimest tundi oma pingiga ettepoole, siis mina jäin terveks päevaks taha. Aaa.. ja pinkide ridadel ei ole mingit süsteemi ka. Kõik on nii, kuidas jumal juhatab. Päeva alguses proovitakse mingi süsteem luua, aga üsna varsti on see kadunud.

Peale kooli tulime koju, sõime lõunat ja tegime kerge tunnise tukkumise. Siis tulid kolm klassiõde meile ja nad tegid siin Camilaga kirjanduse kodust rühmatööd. Mina õppisin enda hispaania keele asju veel. Siis läksime linna. Pidin ühed paberid immigratsiooniametisse viima, aga tuli välja, et saan seda teha ainult Maldonados või Montevideos. Õnneks järgmise nädala veedame me Maldonados Camila isa juures, kes seal töötab. Meil on vaheaeg ja me lähme randa! Kahjuks on veel väga külm ja ujuda ei saa. Aga varsti ma teen ka seda. Siis läksin klassiõdedega kõndima, sest Camilal oli kohting oma poisiga ja mul ei olnud muud teha. Algul arvasin, et me lähme nagu jalutama, aga tegelikult oli asi päris sportlik. Ja mina ei olnud just kõige sportlikumas riietuses oma teksade ja kossidega. Aga see ei muutnud asja halvemaks. Mulle väga meeldis ennast vähe liigutada ja küsisin neilt luba ka järgmine kord liituda, kui minek peaks olema. Sain selle. Siis tulin üksi koju.

Varsti tuli Camilalt sõnum, et ta on Manueli juures ja hakkavad jalkat vaatama. Täna mängisid Uruguay ja Ecuador. Osad YFUkad läksid ka vaatama. Oleks ka väga tahtnud minna, aga otsustasin teha seda mõni teine kord. Tahtsin ka Manueli juurde minna ja oleksin siit jala läinud, sest Manueli kodu asub poolel teel kooli. Kui läksin vanaisale ütlema, et lähen üksi jala, kutsus ta kohe vanaema ka sinna ja sain kiire keelu peale. Väljas hakkas vaikselt pimedamaks minema ja siis ei lubata mind üksi kuskile. Pidin Gabriela ära ootama, et ta mind siis motikaga viiks kohale. Nii ma siis istusin pool tundi lootes, et keegi väravat ei löö samal ajal, sest mäng juba käis. Kui lõpuks kohale jõudsin, algas poolaeg ja Ecuador juhtis 1:0. Nojah. Otsustasin tulla arvutisse blogi uuendama oma eelmise postitusega. Ja siis öeldi mulle, et minnakse keskväljakule, mis asub Manueli maja kõrval. Mul aga pildid veel laadisid ja otsustasin sinna jääda seniks. Samal ajal Manu ema teises toas karjus ja sain kohe aru, et Uruguay lõi värava. Jooksin kohe vaatama, väga ilus värav oli! Ja see oli kõik kogu minu jalka õhtust. Kui postitus oli üles riputatud, läksin teistele väljakule järgi. Sain seal ka nats olla ja juba tuli Gabriela ja tõi meid motikaga koju.

Aga üldiselt oli väga toredad kaks päeva! Olen väga rahul.

Teie olge tublid ja toredad!

anni


12.09.12

Tere õhtust! Või tere hommikust või hoopis tere päevast! Ma ei tea, mis teil seal praegu on, kui te seda loete. Olgu mis on, minul on tore. Just lõppes minu teine hispaania keele tund. Õppisin numbreid ja transpordivahendeid ja tegusõna olema pööramist. Loodan, et saan need meie reedeseks tunniks selgeks. Õpetaja on väga tore. Kiidab mind koguaeg, aga ma ju olengi tubli! Koguaeg olnud ja olen ka edaspidi!

Täna koolis esimesed kolm tundi olid tühja passimised. Kell 10 tuli meie kooli mingi kohalik rokkbänd. Bändi liikmed rääkisid meile oma pillidest ja kõigest muust nendega seostuvast. Mis siis, et ma aru väga midagi ei saanud, tore ja huvitav oli ikka. Nad mängisid meile paar lugu ka ja peab ütlema, et päris head lood olid. Vahvad vennad olid! Pärast, kui asi ära lõppes, siis üks meie kooli kutt otsustas kasutada juhust ja meile oma räppimisega esineda :D. Bändimehed liitusid temaga ja mängisid talle tausta. Ütleks, et väga hea kooslus oli! Veel ütleks, et: „Kolm, neli: HEA BÄND!!“.

Võimas kontsertshow!!

 
Anti näppida kahh!

Koolivend lõpetas oma esinemisega.


Seega osadest tundidest me puudusime. Sinna hulka kuulusid siis mate ja inka. HAHAA, nüüd saan jälle inka õpetaja käest pahandada, et tunnis ei olnud ja otsustasin selle asemel bändi kuulama minna. Mis siis, et mulle oli meie nö õppealajuhtataja poolt luba antud. Nojah. Peale bändi asja tahtsime tundi minna, aga kedagi klassis ei olnud. Mis seal ikka. Samal ajal toimus meie kooli võimlas tüdrukute jalka võistlus. Läksime siis seda vaatama. Esimeses mängus, mida nägin oli ühes võistkonnas üks osav väravavaht. Ta tegi ise päris mitu pealerünnakut ja ta tegi seda päris osavalt. Paremini, kui seda tööd tegema pidavad isikud (mis lause..??). Igatahes, iga kord, kui ta kellestki mööda keerutas oma palliga, ütlesid osad pealtvaatajad „olé!“ ja ma ei tea, mis mul viga on, aga iga kord, kui keegi siin seda ütleb, hakkan mina väga hullusti naerma. See oleks nagu mingi maagiline sõna minu suunurkade tõstmiseks.

Kell 12 tulin koju, sest hakkas lõuna. Söögist ma ei räägi, sest vennas tegi märkuse, et ma ainult söögist räägingi. Ütlen ainult, et oli taaskord väga maitsev. Siis tegin ühe tunnise uinaku ja kell pool neli läksin Barbara ja Agustinaga kõndima. Seda sportlikumat varianti pean silmas. Seekord jõudsime natuke pikema maa käia ja vääga mõnna oli. Minu maraton lõppes kodus duši all ja peale seda vaatasin arvutist filmi. Camila oli linnas oma asju ajamas ja mis ma siin üksi muud ikka peale hakkan. Ahjaa, eelmise hispaania keele tunni materjali kordasin ka üle. Ja nüüd ma istungi siin arvuti taga taaskord ja kirjutan teile postitust.

Selle kõndimisega on nüüd lood sellised, et eile hostema keelas mul ikkagi üksi kooli kõndimise ära. Vastutasuks võin peale kooli minna ükskõik kui kauaks sinna spordirajale kõndima. Minu arusaamist mööda ütles ta, et ma võin seda teha koos Camilaga, aga kui ma täna kõndimast koju tulin, siis vanaema-vanaisa küsisid, kas ma käisin üksi. Ei tea. Ehk tuleb kunagi aeg, kui mind üksi kodust välja lubatakse..  Mitte, et ma kangesti tahaks üksi olla, aga vahepeal on lihtsalt vaja aega endale.. Ja kuna Camilale ei meeldi kõndida ja mina väga tahan ja vajan kõndimist, siis ma kavatsen kunagi saada hostemaga mingile kokkuleppele, et ka üksi kodust välja saada..

Tänaseks kõik!


 
13.09.12

Täna oli üks järjekordne tore päev. Algas ikka kooliga. Koolis olid meil esimesed joonestamise tunnid, kus õpetaja näitas meile videot rulavõistlusest. Muidugi ei olnud põhiline vaadata, kuidas hullust täis poisiklutid siia-sinna hüppavad, vaid tuli vaadata hoopis, kus nad seda teevad. Ehk siis meie järgmine ülesanne joonestamises on vaja teha üks skatepark. Täitsa tore ülesanne. Pole sellist veel Eestis teinud...
Vahepeal lubas õpetaja meid pausile ja siis tuli klassiõde meile uudist ütlema. Peale joonestamisi võisime minna koju. Meie läksime aga klassiõe juurde ja panime kirja, mis me peame oma vaheaja veetmiseks rannas kaasa võtma. Nädalane puhkus ookeani ääres!! Mõelge natuke nüüd!
Siis läksime poodi hindu uurima. Ma ei tea, mis energi ühes siinses supermarketis on, aga täna me käisime seal kaks korda ja just selles poes hakkasime tõmblema. Tantsisime mööda poodi, elasime üksteisel seljas ja tegime muid lollusi. Toimus midagi väga imelikku. Teistes poodides seda ei olnud..

Lõunaks tulime nagu ikka koju sööma ja peale lõunat läksime jälle linna neid meile vajalikke asju ostma. Sai palju nalja ja oli lihtsalt vahva. Kui ostud sooritatud, istusime veel natuke klassiõe juures ja siis läksime Manueli juurde arvutisse. Camila ei olnud ju tükk aega facebooki saanud ja ta tahtis vähe virtuaalmaailmas kaasaegsemaks muutuda. Vaatasin siis ka viimased pommuudised üle.. Ja nüüd oleme kodus. Tegime väiksed näksimised ja varsti tuleb õhtusöök. Teate, mis ma avastasin. Kuna ma ei ole siin väga maitseteesid näinud, siis tegin väikse katse. Siin on ainult musta teed müügil. Kahte sidruniteepakki olen ka näinud. Igastahes minu katse: tegin omale taaskord seda musta teed, lisasin maitseks ka veel suhkrut. Ja samal ajal hakkasin apelsini sööma. Siis tuli aga idee panna tee sisse mõned tilgad apelsinist pigistatud mahla. Ja teate mis? Tee maitses, nagu oleks sinna apelsinist pigistatud mahla!! :D Väga hea oli. Teen teine kordki ja soovitan teil ka proovida! Koguaeg ei pea sidruniga teed jooma ;).

Klassiõe väike õde fännab mind siin täiega. Teeb mulle presidendikampaaniat. Nimi on veits valesti kirjutatud, aga muidu peaks seal kirjas olema: „Hääletage Anni poolt!“

Aga olge tublid ja kõikidele viljandlastele, eriti Reiole, Tanelile ja Kaarlile ägedat UKU mulgirallit ja pange täiega!! Tahaks ka tegelikult teid vaatama tulla..

Tsau!


14.09.2012

Tänane koolipäev oli üks kõige igavamaid minu siin olnutest. Ajaloos oli teiste kontrolltöö, mina pidin kirjutama meie koolist ja meie tundidest. Tuleb välja, et meil neid tunde ikka niii palju, et mul ei tulnudki kõik kohe meelde. Ülejäänud koolipäeva passisin tühja.

Peale kooli tulime koju lõunatama ja tegime Camilaga ka väikse uinaku. Tunnistan, et enne magamajäämist tuli üks-kaks pisarakest ka silmanurgast, sest algas ralli ja ma ei saa seal olla, kuigi väga tahaks. Ka koolis muutusin selle pärast natuke närviliseks ja vist paistis asi nii palju välja, et osad klassiõed küsisid, mis juhtunud on.. Aga õnneks peale uinakut tuli parem tuju, kuid väga tihti läksid mõtted ikkagi koju ja rallile ja inimestele seal kaugel Eestis.

Uinak lõppes natuke enne kolme, sest pidime minema linna. Ahjaa, kell kaks pidi olema mu hispaania keele tund, aga õpetaja ei saanud tulla millegi pärast ja nüüd järgmine on alles ülejärgmine kolmapäev, ma loodan. Kolmest suundusime siis linna poole, et viimaseid söögiasju kaasa osta. Õudne on see värk. Käisime ühest poest teise ja otsisime muidugi ikka kõige odavamaid asju. Ja siis meiega tuleb kaasa Camila(ei teagi, kas on sõber või mitte), kes ei ole nõus üldse meile raha andma, et me saaks süüa osta. Ja ta tuleb koos õega, kes ka järelikult ei maksa midagi. Ja see  Camila on just see inimene, kes koguaeg sööb. Igakord, kui ta meil käib, ütleb ta, et on näljane ja siis sööb kõik meie söögi ära. Ise ta kunagi midagi kaasa ei võta ja raha ka ei anna. Niiet teised, kes meiega Manantialesesse (ma ei tea, kuidas selle koha nime täpselt kirjutada, aga loodan, et on midagi sellist) tulevad, on tema peale suhteliselt pahased. Aga no ei saa talle öelda ka, et kui ei maksa, siis ei saa tulla, sest ta on ikkagi Camila hea sõber.. Eks näeb mis saab.. Mina olen oma osaluse pannud ja minuga on kõik korras!! :)

Igatahes, see söögiostmise trip oli väga väsitav. Algselt pidime kell viis minema ka klassivenna sünnipäevale ja siis kell kaheksa kinno, aga need jäid ära, sest ostureis kestis väga kaua (peale kaheksat lõpetasime) ja me olime pärast seda liiga väsinud ja näljased, et kuskile minna. Seega tulime koju. Nüüd pakime asju homseks minekuks.

Homme on veel siin viie-kilomeetrine maraton, kus põhimõtteliselt terve kool osaleb. Loodan, et saab huvitav olema. Mis loodan, kindlasti saab! Ja kell seitse õhtul väljub buss Minasest ja sõidutab meid Maldonadosse.. vist.. Ja siis algabki meie nädalane puhkus ookeani ääres!!

Olge tublid, kallidmusid ja tsau!


15.09.2012

Oeh.. See tänane päev on olnud väga ulme ja see ei ole veel läbigi..

Eile õhtul tuli Barbara meie juurde ja jäi siia ööseks. Sellest Manantialesest siis nii palju, et eilse õhtuni ei teadnud Camila vanemad, et Camila kutsus lubatud kolme inimese asemel seitse inimest kaasa, nende hulgas mina. Aga eile õhtul tuli Barbara ja Gabriela vahelises jutus see kogemata välja ja oiii.. Ma ei ole elu sees nii kõva vaidlust ema ja tütre vahel näinud. Mõlemad nutsid ja karjusid ja muide, see kestab siiani. Nii palju siis lõbust koos Barbaraga eile. Mina läksin ära magama, sest kell oli juba üksteist, ma olin väsinud ja ausalt öeldes ei tahtnud nende kaklust kuulata. Kui ma teada sain, et Camilal tuleb rohkem inimesi kaasa ja et tal selline probleem on, et vanemad tegelikult ei luba, ütlesin talle kohe, et ta peab osadele siis ei ütlema.. Aga ta ei teinud seda ja tagajärjed on nüüd sellised.

Hommikul ärkasin nats enne ühtteist koos Barbaraga. Cam oli juba kodust lahkunud, sest ta pidi kell üksteist juba linnas olema, et alustada maratoni korraldusega. Kedagi teist ka kodus ei olnud ja seega pidin oma esimest külalist kostitama. Andsin talle siis hommikusööki. Kui mina olen harjunud, et lahustuvat kohvi juuakse veega, siis siin joovad osad seda piimaga. Panevad piima ja kohvipulbri tassi ja siis mikrosse. Vett ei pane üldse. Nii ka Barbi. Õnneks meil siiski ühe tassi jagu piima oli ja ta sai oma kohvi kätte. Ja kui mina olen harjunud hommikul palju sööma, siis tema sõi ainult paar küpsist. Tore külaline, kes midagi ei söö! :D

Siis istusime natuke aega vaikuses ja ootasime, millal meile Barbi vend autoga järgi tuleb ja linna viib. Vahepeal käisid ukse taga eraldi kaks onukest, kes tahtsid mind kellesegi uskuma panna. Mina ütlesin neile rahulikult „no espanjol“ ja neil ei jäänud muud üle kui aitäh öelda.

Lõpuks tuli auto, käisime Barbi kodust ka veel läbi ja läksime keskväljakule, kus saime oma pluusid maratoni jaoks. Siis läksime neid Lucia koju vahetama ja siis suundusime tagasi keskväljaku juurde. Seal tehti ühine soojendus. Mulle piisas tegelikult juba soojendusest ja ma tundsin ennast kohe palju paremini. Pole ammu ennast nii palju liigutanud, kui välja arvata need paar kõndimist Barbi ja Agustinaga. Aga siis läks start. Kui alguses olin 100% kindel, et kõnnin terve viis kilomeetrit, siis kõik muutus. Tegin hoopis tee enam-vähem pooleks ja esimese poole jooksin, teise kõndisin. Teise poolde jäi muidugi ainult üks suur tõus. Ja natuke oli paha liikuda, sest sääremarjad jäid niiniii valusaks. Aga õnneks see viis kilomeetrit läks ikka väga kiiresti ja juba olingi mäe otsas, veepudel käes. Mmm, ja siis tuli see hea tunne peale, kui oled palju treeninud ja siis saad lõpuks puhata.. Ooo, see on niii heaa.. Lõõtsutasin seal siis natuke aega ja juba hakkasimegi kodu poole tulema. Koju tulime klassiõe autoga. Neil on see kastiauto ja kuna niiöelda salongi mahtus ainult üks inimene peale autojuhi, siis meie pidime kastis sõitma. Siin on see vist lubatud, olen varemgi näinud inimesi niimoodi sõitmas. Aga väga mõnus ja hea tuul tuli. Ja tunne oli nagu „I believe I can flyyy!!!“.

Ilmaga on siin täna nii, et õudne palavus on. Taevas on pilves ja ilmselt hakkab kunagi äikest lööma ja mürrama.

Koju jõudsime, hakkasime kohe lõunat sööma. Või no tegelikult mina üksi hakkasin, sest teised olid juba söönud ja Camila hakkas oma emaga jälle Manantialesest vaidlema. Sõin kohe eriti palju täna lõunaks.. Aga hea oli ja kõht oli väga tühi. Siis tahtsin minna pessu, aga Gabriela pidas mind vahepeal kinni mu kohvri juures, kus olid minu ja Camila pakitud asjad Manantialesesse kaasa võtmiseks, ja ütles mulle, et reis jääb ära, paki oma asjad lahti. Kui aus olla, olen ma ikka päris kuri praegu. Esiteks, me nägime nii palju vaeva oma söögiasjade ostmiseks. Teiseks, minu 218 peesot (u. 8,4 eurot) lendab lihtsalt vastu taevast praegu (söögiraha ja bussiraha). Ja kolmandaks, mul on paberid, mis ma tegelikult oleks pidanud juba ammu ära viima, aga ma saan neid anda ära ainult Montevideos või Maldonados (asub Manantialese lähedal) ja nüüd ma ei saa seda ka teha. Ja kogu vaheaeg on rikutud..

Nojahh.. Nüüd ma siin pikutan oma voodis, midagi teha ei ole. Kuulan ainult, kuidas kõik kaklevad omavahel. Ma oleks ikka väga tahtnud sinna randa minna.. Edasine jutt tuleb juba hiljem.. Praegu eemaldun siit..


16.09.2012

Nonäed, ei jõudnudki eile siia tagasi. Mõned minutid peale eelmise postituse pooleli jätmist tuli Camila minu juurde hoopis parema tujuga. Ta oli Gabrielaga ära leppinud ja tulemus oli järgmine: Gabriela proovib vanaema abi kasutades Victoriga (hostisa, kes oli vist ikka väga vihane selle tembu pärast) ära leppida, sest oli ju tekkinud suur peretüli. Bussisõidu raha, millest ma alguses arvasin, et olen ilma jäänud, läheb hoopis kasutusse. Siin on selline süsteem, et kui selgub, et ei saa minna bussi peale, aga oled pileti ostnud, siis tuleb minna bussijaama, oma kohad vabastada ja siis saab seda piletit kasutada järgmine kord. Söögiga läks nii, et õhtul tuli meile üks suur kamp külla – kõik need, kes pidid Manantialesesse tulema ja veel mõned inimesed ja siis tehti üks suur söömapidu. Õhtul sõime ära päris mitu pitsat ja teate mis? Nemad siin ei ole kunagi söönud pitsat, kus on peal mais või kana.. Niisiis lisasime mõnele pitsale, kus oli sink ja juust, ka natuke maisi ja kõigile maitses. Mmm, nii hea. Enamus kambast jäid meile ka ööseks. Mina kustusin ära juba kell pool kolm öösel. Teised läksid magama hommikul kell kuus. Kuskil poole kahe ajal öösel läks elekter ka ära. Teised mängisid samal ajal lauamängu Uruguay kohta, umbes nagu meie „Eesti“ lauamäng. Natuke oli hirmus küll ainult küünlavalgel olla. Elekter läks meil ära sellepärast, et õues välkus ikka väga hullusti. Ja see kõik oli siin samas ka, niiet kui välku lõi, siis tuba oli valge. Oleks tegelikult tahtnud vaatama minna, aga väljas oli padukas ja siis ma ei käinud seda mõtet välja.. :D

Hommikul ärkasin selle peale, et kõrval toas, kus teised magasid läks juba kell 10 suureks jutuvadinaks. Üritasin veel magada nii palju kui võimalik, aga ei tulnud välja. Voodist ajasin end püsti kell 11 ja täpselt siis sai hommikusööki. Väga hästi ajastatud!

Tänane päev on üldse olnud selline magamine-söömine-magamine-söömine. Peale hommikusööki passisime natuke ja siis hakkasime ülejäänut toitu tegema, ehk siis spagetid koorekastmes. Oleksime pidanud liha ka tegema, aga see oli roheliseks läinud ja ei olnud enam väga isuäratav. See anti vist koerale. Kuskil poole kolme ajal läksin uinakule, sest olin ikka väga väsinud ja varsti liitus minuga ka Camila, kui kõik külalised olid ära saadetud.

Ahjaa, päeval ütles Gabriela mulle, et homme lähme Manantialesesse ikkagi. TOREE!! Ja mis veel vahvam, buss läheb kell viis hommikul! :D

Ja nüüd sain teada, et meil veel toitu ja ma pean 15 minuti pärast valmis olema, et minna Barbara juurde.

Niiet, olge tublid ja tsauki!


MANANTIALES, PUNTA DEL ESTE, MALDONADO 17.-22.09.2012

Esmaspäev 17.09.2012

Õhtusöök Barbi juures lõppes väga hilja. Kell kaksteist öösel mõtlesin mina, et peaks hakkama koju minema, sest viiest läheb juba buss. Kuna Gabriela ei olnud nõus meile järgi tulema, pidime võtma takso. Aga Camila tahtis veel seal natuke olla, niisiis läksin Barbi tuppa ja viskasin tunniks pikali. Olin endiselt väga väsinud. Tunnist sai hoopis kaks ja kui Camila lõpuks tuli ja mind üles äratas, et ära minna, olin üpris õnnelik. Ta ütles, et takso tuleb meile kohe järele. Ootasin seal umbes 20 minti seda taksot, aga seda ei tulnud. Tuli välja, et Camila ei olnud veel kutsunudki seda taksot ja tahtis veel natuke oma sõpradega jutustada. Õnneks kümme minutit hiljem tuli kuri Gabriela ja viis mu koju. Läksin otsejoones tuttu ja õnneks varsti saabus ka Camila.

Viiest hommikul ärkasime ja sõitsime taksoga bussijaama. Lootus oli suur, et ehk bussis on nett, aga kuna me istusime bussis kõige taga (siin ei tohi suvalisse kohta istuda, peab istuma sinna, mis piletil märgitud), siis sinna see kahjuks ei ulatunud. Ja buss oli muidugi täiesti täis. Tuli hoopis magada.

Kell seitse jõudsime Punta del Estesse. Ootasime mõnda aega oma järgmist bussi, mis meid Victori koju viis. Ilm oli väga jama. Tee, mis viis Manantialesesse, läks mööda mere äärt, aga merd mina ei näinud. Väljas oli selline udu ja vihma tiputas. Rannajoont nägin, aga meri jäi seekord nägemata. Manantialesesse sisse sõites tuleb ületada üks sild. Sellest sillast ma pilti ei saanud, aga ehk leian netist teile mõne. See sild on nagu laineline. Tuleb sõita mäest üles ja siis alla ja siis jälle üles ja jälle alla. Vot selline sild ongi. Seest võttis ikka päris õõnsaks, kui alla tuli sõita. Nagu oleks ameerikamägedel! :D

Manantialese kodus sõime esmalt hommikusööki. Ja siis läksime muidugi magama. Mulle tundub praegu seda kirjutades, et me vist muud ei teegi, kui aind magame. Tegelikult teeme küll :D. Aga see öö oli lihtsalt väga segane ja magada sai vähe. Samuti ka eelmine öö. Niiet ärge pahandage! Igastahes, magasime kaheteistkümneni ja ma ärkasin selle peale, et Gabriela tuli ja küsis, kas ma tahan temaga toidupoodi minna. Ütlesin viisakalt ei ja magasin edasi. Umbes kümne minuti pärast tuli ta uuesti ja siis juba sellise kõneviisiga, et ma pean temaga poodi minema. Läksime siis bussikesega poodi ja kuna me ostsime palju asju, siis saime ka hunniku väikseid kilekotte. Kui uuesti bussipeatusesse bussi ootama läksime, siis saime seal natuke aega istuda ja siis sõitis mingi on meie juurde oma kastiautoga ja võttis meid peale. Kotid panime kasti ja istusime ise Gabrielaga kahekesi esiistmel. Kaks istet oligi ainult.

Poes käies nägin ka lõpuks selle ookeani ära. Seal, kus enne bussist maha läksime ja kodu poole suundusime, oli tegelikult väga hästi ookeani näha. Ehk siis ookean asus kodust umbes 300 meetri kaugusel. Kiidan!

Pärast poodi istusime natuke kodus ja siis läksimegi ookeani äärde. Ei tohi tegelikult öelda, aga suur koduigatsus tuli peale. Aga ookean lainetas ikka väga mõnusalt. Pole nii suuri laineid näinudki. Vist.. Igatahes, need lained olid ikka meeletult suured ja ilusad! Sel ajal hakkas taevas ka natuke selginema, aga lõpuks läks ikka tagasi pilve.

Oo, kaunis ookean.

Tuul oli väga kõva.

Metsikud lained.

Tulime koju tagasi ja hakkasime sööma. Victor oli lehma ribisid grillinud ja salatiks oli mais ja hernes. Väga hea, mulle meeldis. Teised sõid veel mingeid soolikalaadseid asju, mina jätsin proovimata. Ei näinud väga isuäratav välja..  Peale sööki läksime pikutama. Aa muide, meiega tuli kaasa ka teine Camila, see minu hostõe sõbrants. Nemad hakkasid sahtlites sobrama ja leidsid siis selle majaomaniku (Victori tööandja) naise ujumistrikood, mis olid üüratult suured, ja panid need siis selge. Minul nalja väga palju! :D Edasi kulges õhtu vaikselt ja rahulikult.

PS! Grete ja Tiina, kui te veel ei märganud, siis Londonist sai kaks aastat!!
PS 2!  Ma saan juba enda arvates päris palju aru, mis mulle räägitakse või mis teised omavahel räägivad! Tore!!

Teisipäev 18.09.2012

Hommikul ärkasime nagu ikkka, ainult natuke hiljem, sest on ju vaheaeg!! Käisime Victori töö juures. Camila rääkis mulle kunagi, et hostisa töötab drugstore’is ja et ta alustas sellega, kui ta oli 15 (jagas asju laiali). Ta töötas seal kaua aega ja sai seega ka uueks omanikuks mingi aja pärast. Siis aga hakkas kõik allamäge minema, ta hakkas jooma ja ta jäi haigeks ja mis kõik veel ning ta kaotas oma poe.  Õnneks oli tal üks sõber, kes ta sellest jamast välja aitas ja andis talle tööd oma drugstore’is ehk siis seal, kus ta praegu töötab. Ja mina mõtlesin kohe, et mängus on narkootikumid. Tegelikult tuli välja, et Drugstore on hoopis selle poe nimi ja tegemist on hoopis apteegiga. Igatahes, narkootikumidega siin mingit tegemist ei ole ja kõik on hästi! Ainult et ma ei saa aru, miks see hostisa tagasi Minasesse ei tule, kui kõik jälle hästi on.

Ja siis läksime selle halva ilmaga bussiga Maldonadosse, et viia ära mu paberid. Tükk aega otsisime seda migratsiooniametit, vihma sadas kõvasti ja ilm oli ikka väga paha. Kogemata unustasin oma passi Minasesse ja ei saanud pabereid ära anda. Läksime siis tagasi bussiterminali, kus Camilad meid ootasid ja siis sõitsime bussiga ostukeskusesse. Ostukeskuseid siin maal on väga vähe. Neli Montevideos ja üks Maldonados. Maldonado ja üldse see kant, kus me olime, on kõige suurem turistide ala Uruguays. Ja sellepärast on seal ka kõik ulme kallis. Praegu olid küll enamus kohad kinni, aga suvel on need lahti ja kõik kohad on inimesi täis. Hostõde ütles mulle, et tass kohvi maksab siis 250 peesot ehk umbes 9,6 euri. Pääris palju. Maldonados asub ka üks suur ja kuulus hotell, kuhu kõik kuulsused lähevad, kui neil on vaja Uruguays ööbida. Ehk siis üks väga ilus koht mõeldud rikastele inimestele.

Enne ostukeskust käisime muidugi söömas ja kus siis veel, kui mitte McDonaldsis. Mul oli vääga külm olla, sest ma olin sellest tohutust vihmast läbimärg ja kuivamine võttis väga kaua aega. Ostukeskusest leidsin lõpuks koha, kus sain jälle telefoniga netti ja sain end natuke välismaailmaga kurssi viia. Pärast shoppingutuuri (mina midagi peale uue pastaka ei ostnud) läksime kinno. Camilad valisid välja filmi, mille nime ma ei mäleta, aga kus Abraham Lincoln ajas vampiire taga ja tappis neid, et päästa Ameerika nende järjest rohkem suureneva võimu alt. Päris huvitav oli. Kino saal oli palju väiksem, kui meie kinod ja ekraan oli ikka päris tilluke.

Peale kino tahtsime koju minna. Kuna me olime võõras linnas, siis meil ei olnud õrna aimu ka, kus võiks see bussipeatus olla, kust buss meid bussiterminali viiks. Kõndisime siis jala terminali poole. Väljas oli meeletu vihmasadu ja väga suur tuul. Oli saabunud suur torm ja meie olime selle keskel. Ma arvan, et see kõndimine bussiterminali poole oli palju ohtlikum, kui teha mingit ekstreemsporti esimest korda. Sellepärast pidime tegema ka vahepeatuse ühes korterelamus ja hostema läks otsima kohta, kust tellida takso. Leidis siis üle tee asuva suuure hotelli. Võtsime kõik neljakesi kätest kinni ja jooksime üle tee. Ausalt, see tuul oli nii räigelt suur, et mul tahtis kapuuts jope küljest ära lennata. Nööbid tulid juba lahti! Õnneks saime hotelli taga uksest sisse ja meid juhatati regristreerimislaua juurde, kust telliti meile takso. Taksoga saime bussiterminali ja sealt tulime juba bussiga õnnelike ja tervetena koju! Ei tohiks küll nii öelda, aga minu jaoks oli see tormis jooksmine väga naljakas..

Varjunud imelikud.

Hiljem õhtul küsisin hostõelt, et miks ma pabereid ära ei saanud anda, sain teada, et neid 100 euri maksvaid pabereid ei olegi enam vaja. Neid läheb vaja ainult neil, kes jäävad siia päriseks elama. Päris kurjaks tegi..

Kolmapäev 19.09.2012

See päev kulges rahulikult, sest väljas oli suur torm ja ohutum oli mitte välja minna. Sorri vennas, aga ma pean nüüd natuke söögist veel rääkima. Nimelt lõunasöögiks sõime me võileivagrillis tehtud võileibu. Olime tublid ja aitasime hostõega neid valmistada. Hakkasime tegema, määrisime võid ja panime sinki ja juustu ja siis küsisime Gabrielalt kas on hästi tehtud. Tema ütles meile sellepeale, et või käib väljapoole. Ehk siis singi ja juustu alla või ei käi. See oli minu jaoks väga imelik. Ka hostõe jaoks, sest tema pole neid varem teinud. Ju see on siis mingi Uruguay kultuur, mida ma ju avastama tulingi. Tegin endale veel ühe kolmnurga paari moosiga, sest vend kunagi õpetas ja mul tuli selle hea asja isu peale! Pole vist kunagi varem nii palju kolmnurki korraga ära söönud! :D

Edasine päev kulges voodis teki all soojas olles ja telekat vaadates. Vahepeal kadus küll elekter ära, aga see meie tuju ei halvendanud, sest varsti ta tuli jälle tagasi. Õhtul sattusime oma kiire kanalite vahetusega ka uudiste peale ja seal ütles, et Manantialeses, Maldonados ja seal kandis oli kõige suurem torm ja tuul üldse Uruguays. Tuule kiiruseks oli 150 km/h. Aga meie seda ei märganud, sest meie istusime voodis teki all. Oli seiklusrikas päev!

Neljapäev 20.09.2012

Ütlen kohe ära, et ilm oli muutunud väga ilusaks, päike paistis ja ei olnud väga külm. Hostõde otsustas peale lõunasööki teha mulle ja Camilale paar tiiru Victori motikaga. Esimesena läks Camila ja mina jäin koju neid ootama. Jõudsin vahepeal mitu korda riideidki vahetada ja neid ei olnud ikka tagasi. Lõpuks nad siis tulid. Hostõel motikas käekõrval ja Camila selle ees rõõmsalt kõndimas. Küsisin, mis viga, bensiin olla otsa saanud. Siis tuli Victor ja pani motika jälle tööle. See vist oli lihtsalt välja surnud ja hostõde ei saanud seda vist lihtsalt käima. See muide oli esimene kord hostõel motikaga sõita peale tema matsu panemist enda motikaga, millel puudusid pidurid. Järgnes minu kord motikaga sõita. Muidugi istusin hostõe selja taga ja peab ütlema, et ta tõesti ei ole just kõige parem juht. Kord sõidab hästi aeglaselt ja kord kiirendab seal, kus seda vaja ei oleks. Peale selle vingerdas ta päris palju. Aga kuna see motikas oli nii vana, siis mäest üles see sõita ei jõudnud. Mina pidin minema motika seljast maha ja jala üles kõndima. Hostõde aitas jalgadega kaasa, et motikas jõuaks üles sõita. Mina võitsin! Tulime koju ja varsti läksime mere äärde.

Seekord oli mere ääres toredam. Korjasime merekarpe ja vaatasime kaunist lainetavat ookeani. Nägime ka surnud pingviini ja muude loomade luid. Pingviinist oli täitsa kahju. Mulle pingviinid meeldivad. Aga mis teha, selline on meie elu. Aga siis juhtus midagi väga toredat! Sain oma emmelt-issilt Eestist kõne. Oli väga hea kuulata nende hääli üle pika aja! Ja ajastus oli ka parim!

Surnud pingviin. Vabandused nõrganärviliste ees!

Mõni karbike.

Taamal vahvad surfikunnid.

Tõestusmaterjal, et me ikka olime ookeani ääres.

Koju tulles käisime kohalikust pagariärist läbi ja ostsime kaks pitsat õhtusöögiks. Muidugi ei olnud nendel pitsadel midagi peale tomatikastme muud peal, aga kõike saab ju ise panna. Üks pitsa maksis 40 peesot (u. 1,5 euri). Jõudsime olla natuke aega kodus ja siis tekkis hostemal idee minna mere äärde matet jooma ja küpsiseid sööma. Tegime seda. Peale meie olid seal veel surfarid, kes külma mitte kartes meres laineid püüdsid. Kui aus olla, tekkis endalgi soov ükskord surfamist proovida. Tundus väga mõnus. Istusime ja vaatasime neid umbes poolteist tundi.

Kodus tagasi, meie kolmekesi puhkasime, hostema hakkas süüa tegema. Lõikas seal kööginurgas paprikat, aga siis pidi poodi minema midagi ostma. Mina kavalpea varastasin samal ajal ühe viilukese paprikat ja Camilad tegid selle peale kohe „iiuuuuuu!!“. Ma ei saanud algul üldse aru, mis värk. Siis nad ütlesid, et siin maal nemad niimoodi paprikat ei söö. Nad söövad seda ainult siis, kui see on mingi toidu sisse pandud. Mul vajus karp lahti. Paprika on ju lihtsalt vastapandamatult hea ja mulle ei jõudnud üldse kohale, et mis mõttes nad ei söö paprikat.. Kui ma neile ütlesin, et Eestis süüakse väga tihti niimoodi paprikat, siis nad imestasid ikka väga. Mingi väga kahtlane hetk oli see.

Reede 21.09.2012

Hommikul ärkasin, hostõde oli juba üleval ja Camila magas veel. Läksin siis hommikust sööma ja hostõde rääkis mulle, et Victor on Camila peale väga pahane. Põhjus siis selles, et kui me eelmisel õhtul pitsat sõime, siis mina sõin 1/3, hostõde ka 1/3, aga Camila sõi üksi terve pitsa ära. Seega jäi Victorile ja Gabrielale kahe peale 1/3 pitsat. Camila üldse sõi väga palju. Kuna see pere siin ei söö õhtul väga palju ja nad teevad kohe vähem süüa, siis Camila ja minuga on vastupidi. Meie oleme harjunud sööma õhtuti rohkem. Mina teadsin seda juba ja püüdsin ka teistega arvestada. Peale selle, kohe pärast söömist minnakse siin magama ja täis kõhuga ei ole väga hea magada. Aga Camila sõi õhtuti ikka päris palju ja see pahandas teisi väga. Victor ütles hostõele, et rohkem ta Camilat siia ei luba.

Enne lõunat mängisime Camilaga natuke korvpalli ja muidugi pakkisime ka oma kohvrid juba ära, sest järgmine päev on lahkumine JUBA kell pool kaks päeval ja siis enam ju ei jõua. Minu jaoks on see natuke imelik, et kohvri peab nii varakult ära pakkima. Aga no tegin nagu kästi!.

Peale lõunat kõndisime taaskord mööda rannaäärt ja läksime linna poole. Ilm oli väga ilus, päike paistis, aga natuke külm oli ikka. Kõndisime päris pika maa maha. Külastasime linnas ka kahte riidepoodi, kus hinnad olid ikka väga suured. Siis külastasime ka mingi tüübi kunstigaleriid, kus olid päris ilusad ja huvitavad maalid. Käisime veel ka toidupoest läbi ja tulime bussiga tagasi koju. Panime ostud ära ja läksime Camiladega uuesti randa. Igaüks leidis seal oma nurgakese, kus olla. Mina ja Camila korjasime merekarpe ja kirjutasime oma nimesid liivale. Hostõde otsustas eelmisel päeval raamatut hakata kirjutama ja tema tegeles sellega. Veetsime niimoodi rannas peaaegu poolteisttundi, siis tulime koju ja algas mõnus teeaeg. Teed ma jõin seal ikka väga palju. Päevas vähemalt 2-3 korda! Aga külm oli ja tee on heaaaa!

Hahahaaa!! Vahva pood, mis? Soovib keegi miskit osta sealt? Võin teile midagi väikse tasu eest tuua.. :D

Väike kunst mere ääres.

Laupäev 22.09.2012

Tere hommikust pidime ütlema juba kell kümme, sest oli vaja hommikust süüa ja siis varsti juba lõunat ka. Peale hommikusööki, mõni minut enne ühteteist, istusin ja olin valmis lahkuma. Camilad olid läinud kuskile välja, ei teagi, kus nad käisid. Hostema ainult koristas. Isegi, kui enam midagi koristada ei olnud, leidis ta miskit puhastada.

Peale lõunat olime veel natuke kodus ja vaatasime filmi nimega „Apollo 13“, mis telekast tuli. Siis saabus aeg lahkumiseks ja läksime bussipeatusesse bussi ootama. Natuke naljakas oli, sest me ootasime seda rohkem, kui pool tundi. Millegi pärast ei tahtnud meie bussike tulla. Õnneks pärast pikka ootamist ta ikka tuli ja me jõudsime isegi õigel ajal bussiterminali.

Bussis, mis viis meid Punta del Estest Minasesse, netti ei olnud. Oi, olin kuri. Mõtlesin, et magan veidi, aga kuna me sõitsime valges, siis oli väga põnev aknast välja vaadata ja seega magamisest ei tulnud midagi välja. Ma vist ei ole veel kunagi nii ilusal maastikul bussiga sõitnud. Kõigepealt sõitsime mööda mere äärt ja siis varsti algasid mäed ja me sõitsime ainult mäest üles ja alla ja üles ja alla. Üliilus oli!

Siis jõudsime koju ja muidugi ei veetnud me seda õhtut vaikselt ja rahulikult. Meile tulid külla Cecilia, Evangelina ja Manuel. Vanaema oli jälle küpsetanud ülihäid kooke ja õhtuks sõime veel tema tehtud pitsat. Pool kaksteist otsustasin minna magama, aga magamisest ei tulnud väga midagi välja, sest Camila on ikka väga kõva häälega..

Selline oli minu seiklusrikas vaheaeg!

Tsauki!




23.09.2012

Tere pühapäevast!

Täna pidin olema suur laps ja ilma Camilata hakkama saama. Tema läks oma poisi ema sünnipäevale ja muidugi mina ju kaasa ei lähe. Aga mul oli sellegi poolest väga tore päev.

Pärast lõunasööki läksime Camila tädi, tädi mehe ja Lucianoga (tädi poeg) ühte siin lähedal asuvasse parki. Siinsed pargid on sellised, kus on basseinid ja lastele mänguväljakud ja söögiputkad jms. Sellesse parki sisse saamine maksis 90 peesot auto kohta. Park oli mäe otsas ja see oli väga suur. Ühest kohast avanes väga ilus vaade orule ja vastas mägedele. Pargis oli veel muidugi bassein, laste mänguväljakud ja veel olid seal võrgu-, jalka- ja korvpalliplats. Peale selle asus seal pargis veel hotell ja veel mingi maja, kus oli kaks restorani, palju mänguautomaate ja pood. Mänguautomaadid olid muidugi need, mis lastele mõeldud. Peale selle pargi külastust läksime teise parki, kus ma juba ükskord käisin peale pidžaamapidu Evangelina juures. Seal olid kitsed ja paabulinnud ja hirved. Seal me väga kaua ei olnud ning juba varsti tulime koju tagasi. Ja varsti läksin linna, kus kohtasin oma vana head hostõde, Evangelinat ja Manueli ning olime nendega natuke aega väljas.

Ilus kell pargis. Ja muide, näitas täitsa õiget aega!

Kena vaade, või mis? Kujutage ette, et sõidate bussiga selle keskel..

Bassein. See ei olnud küll väga puhas, aga praegu on ka siin veits külm veel, et sinna ujuma minna.

Kiigud ja taga võrguplats.

Üks tüüp oli hõivatud tammi ehitamisega. Pole küll parim pilt, aga loodetavasti saate aru, et pildil on üks väike loomake vees.

Ilus linnuke

Homme peame jälle kooli minema ja seda me teeme seekord Camila motikaga. Ta sai selle nüüd parandusest kätte ja nüüd võib sõitmine alata. Peale kooli loodan saada internetti ja loodetavasti lähme läbi ka kohalikust spordiklubist, et leida mulle mõni trenn. Väga tahaks kuskile trenni minna, aga siinsed noored vist ei käi väga trennis, mis on kurb.

Selline rahulik päev minu vahetusaastal!

Olge tublid!



Proovin kunagi jälle siia saada!! :)

No comments:

Post a Comment