Tuesday, January 22, 2013

Halb uudis ja hea uudis..

21.01.13

Eile õhtul vaatasime veel telekat ja ühe aeg läksime magama. Tulime ikka meie tuppa, kuigi julgust oli vaja palju koguda. Mina tahtsin ruttu magama jääda ja jäin ka, aga teised ei julgenud.. Ja nad vist ei saanud tükk aega und. Lõpuks kobis Lolo (Tomase sõber, üks külalisperepoeg.) isegi Tomase juurde magama minu üles naris ja magasid seal kahekesi..

Hommikul ärkasin koos Lologa alles poole kaheteist aeg, aga teised kõik alles magasid. Väljaarvatud Patricia ja Uruguay muidugi. Need kaks ärkavad koguaeg vara.. Sõin hommikust ja siis ärkasid Leticia ja Paz ka üles. Natuke aega möödus igavledes, siis ärkasid Tomas ja Valentina ning läks jälle tarkade mängu mängimiseks.

Varsti hakkasime juba lõunat sööma. No jummel, mis lasteaed meil siin :D. Alguses kõik sõid ilusti laua ääres väljaarvatud Valentina, kellel oli vaja arvutis veel seda mängu mängida. Kui ta lõpuks tulid, hakkasid Tomas ja Lolo juba lõpetama ja küsisid siis luba laua äärest lahkuda. Leti andis loa ja kui nad lahkusid, hakkas Valentina protestima, et tema rohkem ei söö, sest poisid ei oodanud viisakalt, kuni tema on oma söömise lõpetanud. Ta oli võtnud ainult paar ampsu.. Ja ta ei söönudki rohkem. Muidugi sai ta Letilt ja Uruguaylt pahandada, aga tema jaoks ei olnud see oluline..

Peale lõunasööki mängiti veel vähe ja siis hakati Valentina ja Tomase täisid tapma mingi vahendiga. Kasutasin juhust ja võtsin neilt interneti, et rääkida ema-isaga. Arvutasime kokku ja meie varganägu oli minult ära võtnud asju 1075,5 dollari väärtuses.. YFU Uruguay on aga nii jobu, et nad ei ole mu kirjale veel vastanud.. Saatsin selle eile hommikul, et teada saada, kuidas ma saan kindlustusest raha küsida.. Loodan endiselt, et nad mind aitavad..

Lugesin meile mitu korda ja sain teada, et mu jõuludeks saadetud postkaardid jõudsid lõpuks saadetutele!! Nii tore!! Ja kõik vist isegi ühe korraga! :) Läks aega üks päev vähem kui kuu! Õudne!

Peale jutustamist rääkisime Uruguay ja Valentinaga natuke veel sellest vargusest ja siis kuskil poole seitsme aeg läksime politseisse asja uurima, et kaugel asi on ja siis mul on vaja sealt ühte paberit kaotatud asjade kohta, et seda siis kindlustusele saata.. Kahjuks see õige koht suleti kell kuus ja peame homme tagasi minema.. Aga me rääkisime seal ühe teise politseiga ja Uruguay seletas talle meie arvamuse üle, et kuidas asi käis ja mis politsei sellest üldse arvab.. Uruguay on ikka väga veendunud, et see oli Alfredo.. Tema käis muide jälle meie juures ja peale vargust ilmub ta alati nii, et ma ehmun. Kuskilt nurga tagant.. Ja täna oli ta kohe väga kahtlane.. Uruguay rääkis temaga normaalselt juttu, aga tema vaatas väga uuriva ja kahtlase pilguga ringi.. Kui see tõesti on tema, siis ma ei tea, mis siin veel toimuma hakkab.. Ja kui see ei ole tema, siis olen ma ikka väga vihane, sest ma tõsiselt tahaks teada, kes see on.. Nii väga loodan, et see jobu leitakse! Isegi, kui ma asju tagasi ei saa..

Peale politseis käiku toimus kõigil eraldi väike teeaeg.  Ja siis käisid Valentina ja Paz pesus ning peale pesu panid siin meie toas riide. Mina olin suures toas vedelemas. Siis tuli Valentina sinna ja rääkis mulle, mis Paz talle öelnud oli. Nagu ikka, on need väiksed ikka väga vahva suuga. Seekord oli pisike öelnud Valentinale, et Valentinal on nii pisikesed tissid, aga temal (Pazil) on hiiglaslikud, nagu Annil.. Issand, ma ei suutnud tükk aega naeru peatada.. :D :D On ikka ägedik küll meil siin..

Natuke peale kaheksat läksime Uruguay, Pazi ja Valentinaga ühte laste mängumaailma.. Seal oli lihtsalt kaheksa batuuti ja kaks seda härjasõidu masinat koos. 100 peeso eest (umbes 4 euri) sai neil kõigil käia ja veel vahepeal kuskile minna ning siis tagasi tulla. Ja kui ma õigesti aru sain, siis ühe pileti eest sai isegi mitu inimest minna. Valentina tahtis seda härjasõitu proovida ka, aga seekord jäi ära. Üheksa aeg läksime Valega kesklinna ja vaatasime terve tsirkuse etenduse ära. Muidugi küsisid nad lõpus annetusi jälle ning mul tuli sellepärast jälle meelde, et ma olen täitsa ilma rahata.. Oleksin tahtnud ka neid aidata, sest nad on ikka superägedad, aga nojamh.. Aga õnneks Tomas (olid ka Lologa seal) andis neile viis peesot (ja millegipärast ka muru).. Ahjaa muide, etenduse alguses küsis üks näitlejatest (?), kes kust on – La Palomalt, Uruguayst.. Ja siis ta küsis, kas siit on kuskilt teistest maadest ka inimesi, tõstsin mina ja mõned veel käe üles. Siis ta küsis mulle otsa vaadates, kas ma olen Brasiiliast. Ütlesin ei. Kust siis? Eestist. Hispaaniast? Ei, Eestist! Aaa, Eestist, seal on teil vist kõik blondid, jamh? Jaaa. :D Ja seda Eestit mainiti pärast mitu korda :) Natuke kuulsust juures sellel armsal ja turvalisel kodumaal..

Vaatasime tsirkuse ära ja tulime jala koju. Sõime õhtust ja kuna meil oli Leti tädi siin, siis viisime ta autoga ära. Tiirutasime siis ning läksime ostsime jäätist koju. Super dulce de leche! Njampsik! Kodus mõtlesin tegelikult tükk aega, kas kirjutan blogi täna üldse või mitte. Kell on juba üks läbi ja uni täitsa peal. Ning vahepeal puudub viitsimine. Aga, tubli ja tragi nagu ma olen, kirjutasin selle ikka valmis. Praegu istun siin oma toas, üksi, ja tegelikult on ikka väga kõle olla.. Paha-paha-paha.

Vahepeal tuleb ikka mõttesse, et oli mul nüüd vaja siis siia vahetusaastale tulla. Võibolla ei olnud see minu jaoks. Palju läheb allamäge ja asi ei ole nii nagu peab.. Aga siis õnneks toimub jälle midagi toredat ning elu on jälle lill ja mõtted rohkem kui positiivsed!

Kõike vahvat!
A.

22.01.13

Eile õhtul peale blogimist oli jälle see tarkade mängu mängimine ja sellega lõpetasime natuke enne poolt kolme ehk siis magama saime mõni minut peale poolt kolme.. Ulme. Magama jääda oli seekord jälle raskem, ju ma olin üleeile rohkem väsinud, et kohe magama jäin.. Pluss veel Valentina läks ema juurde magama seekord..

Täha hommikul ärkasin üheteistaeg, hommikusöök ja tühja passimine. Kaheteistkümneks olid pea kõik ärganud ja läksime randa. Valentina magas ja ei tulnud meiega. Algul oli tegelikult täitsa külm seal rannas ja ei olnud tahtmist riideidki seljast võtta, aga hiljem läks juba mõnusaks. Vesi küll ei kutsunud, aga mõnus oli ikka. Kui hakkasime juba vaikselt ära minema, siis käisin korra varbaga vett katsumas ja siis oli see ikka täitsa mõnus ja mitte külm. Kutid, Lolo ja Tomas olid terve see aeg vees, ei tulnud kordagi välja.. Möllasid seal vees oma laudadega.

Koju tulime poole kolme aeg alles, sõime lõunat ja mängisime jälle natuke. Sel ajal küsisin ka Leticialt, et kas ma saaks YFUle helistada, sest nad ei olnud mu meilile ikka vastanud. Leticia ütles mulle aga, et nad eile helistasid talle ja ütlesid, et nemad ei saa midagi teha. Juhtus siis juhtus.. Mul jäi selle peale karp lahti. Mis mõttes nagu?? Kindlustuses on selgelt öeldud, et varguse korral makstakse kõige rohkem 1500 dollarit ja kuna ma kaotasin ikka väga palju, siis peab ikka küsima neilt.. Kuna telefoni siis ei saanud, kirjutasin neile uuesti ja seekord palusin neil mulle vastata, sest Leticia mulle ise millegi pärast ei öelnud midagi.. Varsti YFU helistas jälle Leticiale ja siis andis Leticia juba telefoni minu kätte. Luciano ütles mulle, et YFU Uruguay ei saa midagi teha, et sellega tegeleb YFU Eesti. Aga mulle ütles YFU Eesti, et sellega tegeleb jällegi YFU Uruguay. Õnneks Luciano lubas YFU Eestiga ühendust võtta ja nad räägivad omavahel asjad selgeks. Olen tegelikult selles YFUs siin väga pettunud. Nad on küll toredad inimesed, aga kokkuvõttes see töö, mis nad teevad, on väga jama.. Siis läksime Valentinaga ratastega linna ja käisin korra ühe panga automaadi juures oma Krediidipanga kaarti proovimas. Enne see ei töödanud kuskil, aga oh imet, sain oma raha kätte sealt! TORE! Vähemalt miski on positiivne.. Automaat tahtis küll 100 peesot (pea 4 euri) teenustasu, aga äkki nad võtavad seda ainult siin, et turistidelt raha saada..

Ratastega tagasi, rääkisin veel ema-isaga, sest praegu selline keeruline aeg ja peab nendega palju nõu pidama.. Kui lõpetasin, tegin oma teeaja ja igavlesin natuke. Valentina käis linnas ja kui ta sealt autoga vist ära toodi, jäi ta autosse magama. Ja ei ärganudki üles, kui koju jõudis..

Kuskil poole üheksa aeg otsustasin pessu minna. Jõudsin ilusti ära pesta, kreemitada (ookeani vesi ja see suur rannaskäik teeb naha ikka suht kuivaks), riide panna ja kui vannitoa põrandat kuivatasin, tuli Tomas minu juurde, et tavai, kas tuled ka meiega kalale või mitte? Kui ja, siis pead kohe riide panema.. Opstii.. Mul oli alles rätik peas.. Vahetasin siis ruttu riided (ujukad ja lühkarid) ja kammisin pea ning hops autosse. Valentina äratati ka üles. Ta võttis kapist ühe prae kala (NB! Me sõime täna lõunasöögiks kala! Väga harv juhus siin maal) ja tuli ka koos Leticiaga. See kutt, kes meiega ükskord jätsi söömas käis tuli ka koos oma isaga. Jõudsime siis mere äärde ja oligi minek jalgupidi vette. Aga kuna vesi oli niii kuradi külm, siis jäi minu poolt see kalastamine ära.. Istusin koos naisperega kaldal. Neil oli küll enamus ajast tegemist oma telefonidega (mängisid või vestlesid kellegagi), aga mina nautisin imelisust. See tähendab ilusat Kuu valgust, tähistaevast ja kaunist ookeanit. Nagu juba teada, on Kuu minu jaoks üks imeline asi! Ja siis ma mõtlesin seda iludust vaadates, et tahaks minna sinna kunagi! Saatke mind Kuule!
Leticia rääkis ka Reinaga, aga endiselt ei ole teada, kas ta tuleb meile tagasi. Patricia läheb juba vist reedel meilt minema. Tal ei ole litsentsi töötamiseks ja seepärast ei saa ta meil kauem olla. Ja ta vist ei oleks ka, sest ta igatseb meeletult oma kodu :D
Meie kalastajatel aga väga hästi ei läinud.. Nad said kätte ainult neli minimini kalakest.. Muide nad püüdsid nende kahvadega (on vist??) ja nende sees olid mingid helendavad asjakesed. Aga jamh, ei ühtki mõnusat kalakest..
Aga peale meie oli seal veel kalastajaid. Ühet kutid panid mingi suuuure võrgu sinna vette ja läksid minema. Ja siis seal oli üks pere ning nemad püüdsid nagu meie omadki. Nad tulid korra meie juurde ka ja just sealt püüdsid nad kinni ühe meeletult suure krabi! Olen siiani näinud ainult surnuid krabikesi. Okei, väljaarvatud see kord, kui Reioga Horvaatias madratsitel Vahemeres mere põhja vaatasime ja seal pisikesi „jou“krabisid nägime. Aga see oli ikka väga suur! Ja elas! Aga nad lasid ta tagasi vette ja kui ta veel surnud ei ole, siis elab ta siiani!
Lõpuks hakkas Valentinal vist igav ja ta tahtis koju tagasi tulla. Leticia tõi ta siis ära, aga ma jäin sinna.. Istusin seal natuke üksi ja siis need superkalamehed tulid. Lasime need pisikesed neli kalakest vette tagasi. Mina isiklikult võtsin ka ühe kätte ja viskasin pisikese oma koju jälle.. Aga need kalastajad said meil ikka päris pahaseks, et Leticiat seal ei olnud.. Meil ei olnud autot, millega koju tulla ja Leticia ei olnud veel tagasi tulnud. Hakkasime siis jala astuma. Aga tegelikult sai täitsa nalja, sest see külalispoiss uuris mu käest jälle Eesti kohta. Pidin neile kuttidele õpetama natuke eesti keelt. Õppisid ära sellised laused nagu „Tere!“, „Mis teed?“, „Kuidas läheb?“, „Tsau“ (tervituseks), „Loll“, „Mina ei ole loll!“, „Sa oled loll!“. Tublid! Ja siis lõpuks sõitiski Leticia meile vastu ja edasi saime juba autoga.

Kodus hakkasime jõudma koduhoovi juurde, kui ma nägin, et mingi mees kõnnib meil seal. Ja kui me juba  keerasime, oli ta ära kadunud. Auto peatatud, hüppasin välja ja uurisin asja. Muidugi oli see Alfredo ja temaga oli see väike tüütus Matilde. Mõlemad on meil siis nüüd siin. Ja muidugi see pisike juba nuttis..

Kell on pool kaksteist ja tegelikult tahaks juba õhtust süüa.. Lähen uurin asja!

Teie olge tublid :)

Ja vabandused, et eile õhtul ei pannud siia midagi. Nagu ütlesin, käis üks suur mängumaraton ja netti ma ei saanud.. 

No comments:

Post a Comment