Tuesday, March 12, 2013

Teeme teatrit ja tantsime teoorias!

Eilne ja tänane öö olid enam vähem võrdväärsed. Ehk siis suitsuhaisu ja ilge möllamisega. Täna hommikul sõitis Leticia garaažist autoga välja ja jättis siis garaaži ukse lahti!! Ehk siis ma magasin põhimõtteliselt keset tänavat kogu selle müra ja autode keskel.. Tore!

Aga kell 10.30 ajasin end püsti ja läksin pessu. Olin parasjagu duši all kui Paz tuli siia ja hõikas ukse pealt: "Anni!!" Ütlesin talle, et olen pesemas. Siis ma sain temalt suure loengu, et hommikul ju ei käida pesemas, ainult õhtul käiakse. Oi kui paha Anni.. Ei tea, millal end pesta.. Siis ta tahtis peaaegu et minu juurde duši alla pugeda, sest tahtis mind näha :D. Sain õnneks rätiku kätte, aga riietuda ta mul ikka ei lasknud.. :D Tulime siis siia tuppa tagasi ja mul oli kogemata üks kapiuks lahti, sest see lihtsalt ei püsi kinni. Ja muidugi on selles kapis selle ukse taga kõik minu kommid ja šokolaadid.. Algul ta ei märganud, aga siis ütles moosivarga näoga: "Anni, kelle šokolaadid need siin kõik on???!!!" Minu.. Ja siis kutsuski Reina ta ära mu juurest, sest tuli külaline, vanaema.. Sain riide panna ja üles sööma minna. Sõin ruttu oma söögi ära, sest telekast oli film nimega "Halb õpetaja" käimas.. Tahtsin vaadata.. Aga siis saatis Reina mind poodi vett ja piima tooma. Õnneks on see selline pood, kus ei pea maksma :D. Või no saab nii öelda arvele panna! Niiet suht kiirelt sai ära käidud ja filmi rahus edasi vaadatud. Kui see lõppes, leidsin seriaali Sõbrad. Vana hea lemmikseriaal. Seda sain natuke vaadata, aga siis varsti oligi juba lõunasöögi aeg käes. Söögiks jälle see imehea ühepajatoidu-supi laadne toit! Ja veel suuuuuuuur potitäis, niiet õhtusöögiks jagus ka meile kõigile!! :) Ja kui ma peale söömist tahtsin uuesti sarja edasi vaadata, tuli Uruguay ja vahetas kanali ära. Tal on see mingi räige rahulolematus koguaeg. Näiteks kui ta klaasi vett valab, siis ta teeb seda kolm korda, et ikka õige kogus saaks, siis korgi ta paneb kiirelt peale, aga peale seda ta nagu toksab selle pudeliga lauda viis korda.. :D Ja neid kanaleid vahetas ka mitu korda täiesti sihitult ning hääle pani ka ära. Ise ei vaadanudki midagi vaid läks Pazi ära viima. Lihtsalt oli vaja vahetada.. Ja minul jäi viis minutit saadet nägemata :(. Aga kui ta ära läks, sain jälle õnneks edasi vaadata. Ning peale seda tulin alla. Hiljem tuli veel treening-20-minutit ja jutumöla vanematega. Aga ma väsisin neist nii ära, et kell neli pidin magama jääma. Üritasin pool tunnikest magada, aga no nad ei lasknud!! Okei.. Tegelikult meil skype käis ja nad üritasid väga vait seal teisel pool ekraani olla, aga magama ma ikka ei jäänud. Küll neil oleks tore olnud näha mind ja minu ilast tudunägu.. :D Ja 16.40 viskasin mugavamad riided (arvestades kooli tantsutundi) selga, lõpetasin kõne ja läksin sööma. Reina oli puuviljasalatit teinud! NIII HEEAAAA!! Loodame, et jagub homseks kaa..

Ning saabuski aeg jälle kooli minna :). Nägin täna üle pika aja Barbarat jälle! Meeldiv taaskohtumine. Ja algasidki esimesed tunnid. Meie juurde tuli üks naisterahvas ja tunni tegime hoopis teises kohas, mitte oma klassis... Mõtlesin, et algas teatritund, aga peale kümmet minutit sain aru, et tegu on ikkagi tantsutunniga. Ütleme nii, et ma panin oma lootuse ikka liiga kõrgele. Lootsin ikka, et hakkame kohe tantsima ja muss pannakse peale ja värki särki, aga ei. Tantsima hakkame vist üsna harva. Enamus tuleb teooria, ehk ajalugu ja selline värk. Ehk siis pole nii huvitav.. Aga natuke pidime tantsulkat ka ikka tegema kunagi. Kõigepealt rahvatants ehk siis lihtsam ja siis tango ja salsa ja sellised vist. Mingit aeroobikat, hip-hop'i, moderni ega midagi sellist vist ei tulegi :(.. Ja aasta lõpus peavad nad ise välja mõtlema mingi koreograafia ükskõik, mis stiilis.. Kahju, et ma siis juba ammu Viljandi Gümnaasiumis vaheaega ootan..
Aga siis.. :D Oi, mis toredus!! Lõppes meie "tantsu"tund ja tulime sealt ruumist välja. Järgmised teatri tunnid pidid ka seal algama. Tulime välja ja meist möödus üks väga ilusa välimusega noor mees, kes suundus täpselt meie ruumi. Kõik tüdrukud sattusid suurde õhinasse ja kohe kuulutati teistele ka, et meil hakkab temaga tund.. Naljakas oli.. :D Ja meil algaski tund. Jummel.. Mina mõtted on ikka väga valed olnud. Oma peas nägin ma pilti, et tantsutund tuleb meil mingi energiat täis tund, kus õpime igasuguseid tantsustiile ja asju ja et õpetaja on noor ja lõbus ning et teatritund tuleb mingi hull teatri ajalugu ja räige kirjutamine ja mingi väga vana naisterahvaga. AGA EI! Teatritund oli lihtsalt MEGA lahe!!! Kindlustas minu valiku klassi mitte vahetada!! :D Kõigepealt meie õpetaja (nimega Guillermo) rääkis meile, et kui on paaristunnid ja esimene tund puudutakse, siis teise enam sisse ei saa ja mobiili ei tohi kasutada üldse ja mis riided meil peavad seljas olema (sportlikud).. Ühesõnaga pani üsna karmid reeglid paika. Siis pidime kirja panema oma nimed, sünnipäevad, dokumendinumbri ja mis hindega viies klass lõpetati. Mina sain ainult kirjutada eesnime, perekonnanime ja sünnipäeva. Dokumendinumber mul küll peas ei ole ja ma siiani ei saa aru, miks see neil niiiiii tähtis siin on. Mida asja nad nendega teevad. Kui poes midagi osta, peab ka dokumendinumbri kirja panema. Okei, seal saan ma aru, aga mida teeb meie teatriõpetaja sellega..?? :D Seega seda ma kirjutada ei saanud. Siis tuli ka välja, et ma olen vahetusõpilane... :) Kui ma midagi aru ei saanud, sai meie õpetaja sellest kohe aru ja seletas mulle uuesti, aeglasemalt ja ettenäitamisega.. :D Ning siis pidime teada andma, kes kunagi teatris on käinud. Nemad on siin ainult üks-kaks korda käinud.. Väga ei imesta, sest siin ei ole teater väga moes.. Ma ei jõua kokku lugedagi, palju ma seda armsat Ugalat ja teisi teatreid külastanud olen. Aga õpetaja rääkis meile, et kunagi lähme koos teatrisse ja siis veel Montevideosse midagi tegema ja.. Tõotab tulla väga lõbus! Seejärel pidime panema oma toolid seina juurde ja algas lõbu! Kõigepealt pidime kõndima kiires tempos. Siis ta ütles meile numbreid ja numbritel olid oma tegevused, mida tegema pidime:

1 - jalutama
2 - seisma
3 - tervitama klassikaaslast lõbusalt
4 - tervitama klassikaaslast vihaga
5 - hüpe
6 - tervitama klassikaaslast käesurumisega
7 - tervitama nagu seda tehakse sõjaväes
8 - kõndima kikivarvul
9 - jooksma.

Päris keeruline oli kohe tervet nimekirja meelde jätta, aga saime hakkama. Ja oi kui palju nalja sai. Paljud ei hüpanud õigesti ja siis õpetaja hakkas neid imiteerima jne.. :D Aijaa. Kui enne seda ülesannet ringi võtsime, ütles õpetaja: "Esimese asjana õnnitleme Annit, kellel on ainukesena õiged riided täna seljas!" :D Teistel kõigil olid teksad jalas, minul dressipüksid..  Ma tänan! Ma tänan!
Siis pidime maha rahunema ja hakkas uus mäng. Seda mängu ma ei oska väga seletada, aga me oleme evekas teinud seda varem. Või Londonis.. Igatahes pead plaksu edasi enda kõrval seisvale isikule saatma või seda peegeldama või üle ringi saatma.. Keeruline seletada, algajatel keeruline mängida. Ja keerulisemaks tegi selle veel nimedega mängimine. Pidime ütlema nime, kellele plaksu suuname.. Mina olin vahepeal näiteks Julio.. :D See oli siis, kui asi läks liiga kiireks..
Ning siis oli venitus ja lõdvestus. Põrand oli küll mega must ja meie riided said kõik mustaks, aga sellises tunnis on lihtsalt savi. Pärast kloppisime jälle puhtaks ja käis küll :D Ja homme on jälle kaks tundi teatrit!! See tund on kindlasti see, mida jääb iga kord ootama.. Ning sellise väikse rahvaga on seda väga lahe teha! :)
Eile öeldi meile, et täna on ainult teatri ja tantsutunnid, aga täna tekkis sinna järsku joonestamised ka. Tegelikult ei ole tegu ainult joonestamisega. Näiteks järgmiseks tunniks peame me tegema fotosid, mis ei ole turismipildid, perepildid või mingid albumipildid. Need kunstilises mõttes tehtud fotod.. LAHE! Ainuke kurb asi on see, et ma igatsen oma fotokat.. Pean nüüd telefoni kasutama. Küsin, äkki Reina lubab mul natuke tema oma laenata.. Aga joonestama hakkame ka. Peame endale väga palju asju muretsema.. Üks on see mingi lauake, mida nad siin kasutavad. Aga ma ei taha osta ainult neljaks kuuks sellist üsna kallist asja ning küsisin, õnneks Manuel laenab mulle! :) Homme ongi plaanis minna ja külastada kirjatarvete poodi. Vihikud, pliiatsid, pintslid, paberid.. T-joonlauda tahaks ka kelleltki laenata..

Täitsa lõpp kui külmaks on meie ilm siin läinud!! 17-18 kraadi. Ja kui koolist tulen, siis on kohe eriti külm, niiet päris suured sammud tuleb teha!! Õnneks veel jopet ei lähe vaja..

Õhtul kodus nägin veel Valentinat õhtusööki söömas. Ta tahtis mulle ühte saladust rääkida. Oijeerum.. Tal on plaanis jälle mingi kuri asi Tomasele välja mõelda ja kui ma ütlesin ei, siis ütles ta mulle, et teeb mulle ka siis kunagi midagi.. Jään ootama. Šokolaadid ja kommid peitsin ma kohvrisse ära ja koodiga lukk on ka ees, niiet nendele ei saa keegi midagi teha. Kui nad just lukku katki ei löö, kohvrit katki ei tee või lukukoodi ära ei arva..

Päeval rääkisime natuke Johannaga ja plaanime mõnipäev Montevideosse kinno minna ja vaadata filmi nimega Warm Bodies. Zombie'de armastuslugu.. Nii armas.. :D Aga ta praegu ei saa, sest ta vanemad ei anna talle raha.. 20 päeva pärast saab. Ta meil suur kulutaja. Ostab koguaeg riideid ja jäätist ja süüa ja.. Aga laupäeval on Florane'i sünnipäev Montevideos.. Õhtul hilja.. Ma ei teagi, kas minna või mitte, sest vist tuleb ööbimisega raskusi.. Tuleb asja uurida..

Ma vabandan, kui tekst segane on, sest kell saab kohe üks öösel ja ma siin suht läbi une teen seda asja..

Aga teie ikka naeratage!! :)

Julio (Ruben Rada tädi/onutütar)

No comments:

Post a Comment